Danmarksdemokrater og SF om Løkkes pensionsforslag: ”Et totalt brud” og ”opskriften på fattige ældre”

Moderaterne ønsker på sigt at indføre et rent opsparingsbaseret pensionssystem, som også skal være med til at betale for pleje og hjælp til når man bliver ældre. Men de tanker bliver blankt afvist af både Danmarksdemokraterne og SF.

Danmarksdemokraternes politiske ordfører, Peter Skaarup, afviser Moderaternes opsparingspension. Folkepensionen er "ukrænkelig", siger han.
Danmarksdemokraternes politiske ordfører, Peter Skaarup, afviser Moderaternes opsparingspension. Folkepensionen er "ukrænkelig", siger han.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Lars Løkke Rasmussen og Moderaternes idé om at skrive folkepensionen ud af det danske pensionssystem falder ikke i god jord blandt flere partier på Christiansborg.

Samlet set vil Moderaternes forslag ifølge SF’s arbejdsmarkedsordfører Karsten Hønge betyde, at et ”i forvejen meget ulige arbejdsmarked” vil slå endnu hårdere igennem på folks tilværelse som pensionister.

”Med det her, så kan vi jo kende Liberalist-Løkke igen. Han kommer jo i forskellige forklædninger. Og med det her så vil ens liv som pension jo i den grad komme til at afhænge af, hvor heldig du har været i dit arbejdsliv. Det er opskriften på flere fattige ældre,” siger Karsten Hønge.

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00