Danske Ældreråds formand kigger frem mod en ny valgperiode: Det har aldrig været mere vigtigt

De kommunale ældreråd kommer til at spille en vigtig rolle i takt med at fokusset på ældrepolitikken stiger. Det mener Danske Ældreråds formand Inger Møller Nielsen.

For borgere over 60 år var der ikke kun mulighed for at stemme på kommunal- og regionalvalget i tirsdag. De kunne også sætte et kryds på, hvem der skulle stemmes ind i ældrerådet. 
For borgere over 60 år var der ikke kun mulighed for at stemme på kommunal- og regionalvalget i tirsdag. De kunne også sætte et kryds på, hvem der skulle stemmes ind i ældrerådet. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Freja Søgaard

På valgdagen i tirsdags, blev der ikke kun stemt om, hvilke politikere der skal styre den kommunale- og regionale politik de næste fire år.

Borgere over 60 år havde nemlig muligheden for at sætte et ekstra kryds for at være med til at beslutte, hvem der skulle stemmes ind i de kommunale ældreråd.

I den næste valgperiode står især ældrepolitikken til at blive særlig betydningsfuld, og Altinget har taget en snak med Danske Ældreråds formand Inger Møller Nielsen, om hvilken rolle ældrerådene skal spille i den kontekst.

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00