Om  
Henriette Marienlund

DR ansætter fiktions- og udviklingschef som led i ny strategi

Henriette Marienlund er blevet ansat som ny fiktions- og udviklingschef i DR. Ansættelsen sker som led i institutionens nye digitale strategi.

Jon Michelsen

DR har ansat ny fiktions- og udviklingschef.

Det skriver de på deres hjemmeside.

Som led i den omfattende plan for digital udvikling, som generaldirektør Maria Rørbye Rønn præsenterede mandag, har DR valgt at ansætte Henriette Marienlund som ny fiktions- og udviklingschef.

Henriette Marienlund skal dermed stå i spidsen for det, der beskrives af DR som ”et vigtigt ben i en digital streaming-virkelighed på DRTV”. En udfordring, hun ser frem til:

”Der har været rigtig meget snak om DR Drama i den seneste tid og en usikkerhed omkring, hvor DR står på fiktionsområdet,” udtaler den nye fiktions- og udviklingschef i meddelelsen og fortsætter:

”Det kan vi selvfølgelig ikke leve med, og derfor er min første opgave at få skabt en klar retning for, hvad DR’s fiktion kan og vil og dermed klarhed om DR Dramas position. Det glæder jeg mig til at skulle i gang med i dialog med de ansatte i DR og gennem dialog med og inddragelse af hele branchen.”

Henriette Marienlund tiltræder med en stor publicistisk erfaring, blandt andet som tidligere mediedirektør i DR og kanalchef for DR 1.

Den nye strategi, hvor al fiktion samles under ét, betyder samtidig, at DR Drama fremover ikke vil have en dramachef.

Derimod vil en ny kunstnerisk leder blive ansat, der med fokus på de kunstneriske valg skal referere til Henriette Marienlund.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Henriette Marienlund

Fiktions- og udviklingschef, DR
journalist (DJH 1990)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024