Eksborgmester bliver formand for Helsefonden

Forhenværende borgmester og nuværende byrådsmedlem i Aabenraa Kommune, Thomas Andresen, er valgt som ny formand for Helsefonden.

Thomas Andresen (V) er ny formand og Christian Rabjerg Madsen er et af de nye bestyrelsesmedlemmer af Helsefonden.
Thomas Andresen (V) er ny formand og Christian Rabjerg Madsen er et af de nye bestyrelsesmedlemmer af Helsefonden.Foto: Helsefonden
Lærke Møller Hansen

Helsefonden har fundet en ny person, der skal stå i spidsen for fondens arbejde.

Formandsposten bliver besat af Thomas Andresen (V), der er tidligere borgmester og nuværende byrådsmedlem i Aabenraa Kommune.

Det oplyser Helsefonden i en pressemeddelelse på sin hjemmeside.

”Jeg er meget glad for den tillid, som bestyrelsen har vist mig, og jeg glæder mig til at være med til udvikle Helsefonden og fortsætte det gode arbejde med at uddele penge til gode projekter, der ligger i krydsfeltet mellem social og sundhed,” udtaler han.

Det blev besluttet af en enig bestyrelse på et årsmøde 24. maj 2023.

Thomas Andresen indtrådte i bestyrelsen i 2022 og overtager formandsposten fra Anne-Mette Winther Christiansen (V), som har siddet i fondens bestyrelse siden 2011 og som formand siden 2015.

Udover den nye formand har bestyrelsen, som i alt tæller syv medlemmer, også fået tre nye medlemmer. Der er tale om en socialdemokrat, en venstrekvinde og den tidligere direktør i Diakonissestiftelsen.

De nye medlemmer er folketingsmedlem og politisk ordfører for Socialdemokratiet Christian Rabjerg Madsen, folketingsmedlem og socialordfører for Venstre Anni Matthiesen og Anne Mette Fugleholm, læge og tidligere direktør i Diakonissestiftelsen og i dag bestyrelsesmedlem.

I bestyrelsen sidder også Søren Brostrøm, der er afgående direktør i Sundhedsstyrelsen, Henriette Zeeberg, der er udpeget af socialministeren, og Kristoffer Hjort Storm, der er udpeget af Danske Regioner.

Thomas Andresen fortsætter desuden som medlem af fondens investeringskomité.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00