Eksperter opfordrer til at gentænke det frie valg i ældreplejen: "Det er et enormt spild af ressourcer"

Mens regeringen lægger op til at udvide borgernes frie valg, så peger flere eksperter på, at politikerne bør benytte anledningen til at træde et skridt tilbage og genoverveje rammerne omkring fritvalgsordningerne. Modellen er dyr og effekterne er tvivlsomme, lyder det.

Retten til at vælge private leverandører som alternativ til den offentlige hjemmepleje bør ifølge eksperter genovervejes i forbindelse med regeringens nye ældrereform.<br>
Retten til at vælge private leverandører som alternativ til den offentlige hjemmepleje bør ifølge eksperter genovervejes i forbindelse med regeringens nye ældrereform.
Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Kim RosenkildeAndreas Wind

Det er bøvlet og dyrt for kommunerne at sikre ældre i hele landet ret til og mulighed for at vælge en privat leverandør som alternativ til den offentlige hjemmepleje.

Men det frie valg er populært hos regeringen, som nu vil udvide mulighederne med den kommende reform af ældreplejen.

Med de ambitioner kan regeringen og andre interesserede partier på Christiansborg med fordel benytte lejligheden til at tænke sig om en ekstra gang i forhold til, om borgernes frie valg nu også er tilrettelagt på den mest hensigtsmæssige måde.

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00