FOA slutter fred med Dansk Erhverv: Nu er friplejehjem også med i overenskomst

En fornyet overenskomst betyder, at ansatte på private og selvejende plejehjem fremover også er omfattet af aftale mellem FOA og Dansk Erhverv. Dermed er rammerne på plads for flere friplejehjem, lyder det fra parterne.

Friplejehjem – som Attendos plejehjem i Frederikssund på
billedet – bliver fremover omfattet af fritvalgsoverenskomsten mellem FOA og
Dansk Erhverv. Det sker som en konsekvens af søndagens overenskomstfornyelse.
Friplejehjem – som Attendos plejehjem i Frederikssund på billedet – bliver fremover omfattet af fritvalgsoverenskomsten mellem FOA og Dansk Erhverv. Det sker som en konsekvens af søndagens overenskomstfornyelse.Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Jakob Krarup Bjerregaard

Arbejdsmarkedets parter ruster sig til, at der i fremtiden kan komme endnu flere friplejehjem som led i SVM-regeringens planer om at skrue op for ældres frie valg. 

Således har fagforbundet FOA og arbejdsgiverorganisationen Dansk Erhverv foretaget en tilpasning af den såkaldte fritvalgsoverenskomst, der dikterer løn og ansættelsesvilkår for blandt andre hjemmehjælpere og social- og sundhedshjælpere i det private. 

Parterne oplyser, at man ved søndagens overenskomstfornyelse har udvidet aftalen til nu også eksplicit at omfatte selvejende og private plejehjem, herunder friplejehjem. 

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybde med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00