Folkepensionister får mulighed for at arbejde uden det går ud over pensionen

Både erhvervslivet og ældreorganisationer glæder sig over, at regeringen vil gøre det muligt for seniorer at arbejde uden modregning i folkepensionen.

”Jeg er overordentlig glad for, at vi nu gør det nemmere for de pensionister, der gerne vil fortsætte på arbejdsmarkedet, at tage en ekstra tørn - uden at de bliver modregnet i deres pension," lyder det fra beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S).
”Jeg er overordentlig glad for, at vi nu gør det nemmere for de pensionister, der gerne vil fortsætte på arbejdsmarkedet, at tage en ekstra tørn - uden at de bliver modregnet i deres pension," lyder det fra beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S).Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Jakob Krarup Bjerregaard

Det skal være muligt for seniorer at få løn for at arbejde, uden at det fører til, at de bliver modregnet i deres folkepension.

Det mener den nye SVM-regering, der i foråret vil fremsætte et lovforslag om sagen. Udmeldingen fra Beskæftigelsesministeriet vækker begejstring både hos de ældre og i erhvervslivet.

”Det er godt for samfundsøkonomien, der i den grad mangler arbejdskraft: Nu skal man som pensionist ikke længere straffes med nedsættelse af pension, hvis man fortsætter med at arbejde,” lyder det i et tweet fra Michael Teit Nielsen, vicedirektør i Ældresagen.

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00