Her er ATP-bossens bud på en ældrepleje baseret på opsparing

ATP's administrerende direktør Martin Præstegaard har inspireret regeringen med sin analyse af problemer med ulighed og finansiering af fremtidens ældrepleje og givet sit bud på en løsning: opsparing. Se Præstegaards oplæg til regeringen her.

ATP's administrerende direktør Martin Præstegaard præsenterede i marts regeringstoppen for sin analyse af udfordringerne for fremtidens ældrepleje. Og angav løsninger, som siden har skabt stor debat.<br>
ATP's administrerende direktør Martin Præstegaard præsenterede i marts regeringstoppen for sin analyse af udfordringerne for fremtidens ældrepleje. Og angav løsninger, som siden har skabt stor debat.
Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Han havde egentlig forladt Slotsholmen og dermed toppolitik allerede i 2019, efter en solid karriere, der havde gjort ham til departementschef i Finansministeriet.

Siden da har han haft sin daglige gang i ATP's hovedkontor, hvor han først fik titel af viceadministrerende direktør for et par år senere at kunne fjerne 'vice' fra sin titel.

Men i marts var Martin Præstegaard tilbage blandt de allermest magtfulde politikere i Danmark, da han på et møde i regeringens udvalg for regeringsledelse fremlagde sine overvejelser om fremtidens ældrepleje.

0:000:00