Her er skattereformen der øger arbejdsudbuddet og sikrer lempelser til seniorer

Danskerne skal snart stifte bekendtskab med en ny mellemskat, højere topskattegrænse, en top-topskat og et ekstra fradag til seniorer. Det er resultatet af den skattereform, der torsdag er landet. Altinget giver et overblik. 

Finansminister Nicolai Wammen og udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen hæfter sig ved forskellige ting i den nye skattereform.
Finansminister Nicolai Wammen og udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen hæfter sig ved forskellige ting i den nye skattereform.Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

Sammen med Danmarksdemokraterne, Konservative, Radikale og Nye Borgerlige har regeringen landet en skattereform, der blandt andet forhøjer beskæftigelsesfradraget og indfører en top-topskat. 

I alt afsætter partierne 6,75 milliarder kroner til skattelettelserne, som giver et øget arbejdsudbud på 5.300 personer i 2030. 

Dermed har regeringen truffet beslutninger og indgået aftaler, der samlet set vil øge den strukturelle beskæftigelse med 24.800 personer i 2030, hvilket gør, at regeringen et år inde i valgperioden er over halvejs med sit arbejdsudbudsmål på 45.000 i 2030

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00