Herlevs omdiskuterede plejeboliger er stadig på regeringens tegnebord

Den såkaldte Herlev-model med samarbejde mellem kommune og pensionskasse om etablering af plejeboliger, er en del af regeringens overvejelser om fremtidens plejeboliger. Men en lovliggørelse er ikke sat i gang, oplyser ministerie.

Herlevs borgmester Thomas Gyldal Petersen (S) er godt tilfreds med, at SVM-regeringen fortsat overvejer en 'hybridmodel' mellem hans kommune og PensionDanmark for etablering og drift af nye plejeboliger.<br>
Herlevs borgmester Thomas Gyldal Petersen (S) er godt tilfreds med, at SVM-regeringen fortsat overvejer en 'hybridmodel' mellem hans kommune og PensionDanmark for etablering og drift af nye plejeboliger.
Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Regeringen overvejer en ny ’hybridmodel’ for opførelse af plejeboliger, som en del af arbejdet med et kommende bud på en fremtidssikring ældres boligbehov.

I 2021 lancerede Herlev Kommune og PensionDanmark et fælles storstilet projekt om opførelser af plejeboliger.

Det skulle ske gennem investeringer fra pensionskassen med efterfølgende udlejning til kommunen som også står for personale og har visitationsret til boligerne.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024