Højesteret sætter punktum i højprofileret sag om underbetaling: Brønderslev Kommune har handlet ”ansvarspådragende”, men slipper for erstatning

Højesteret omstødte mandag en dom fra landsretten i principiel sag om underbetaling af en privat plejeleverandør. Brancheorganisation kalder det en ”atombombe” under det frie valg, mens professor er overrasket og borgmester ærgrer sig over uklar lovgivning.

Det vakte stor opsigt, da Vestre Landsret sidste år gjorde Brønderslev Kommune erstatningsansvarlig for ikke at have beregnet korrekte pirser til en privat leverandør. Den dom har Højesteret nu omstødt.
Det vakte stor opsigt, da Vestre Landsret sidste år gjorde Brønderslev Kommune erstatningsansvarlig for ikke at have beregnet korrekte pirser til en privat leverandør. Den dom har Højesteret nu omstødt. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Brønderslev Kommune skal have over fem millioner kronet tilbagebetalt fra et lokalt plejefirma, og resten af landets kommuner kan måske ånde en smule lettet op.

Det er bundlinjen, efter Højesteret mandag afsagde sin afgørelse i et højt eksponeret sag om underbetaling af en privat plejeleverandør på baggrund af fejlagtige prisberegninger.