Hvem skal være Sundhedsministeriets nye departementschef?

ANALYSE: Der er fuld gang i spekulationerne om, hvem der skal erstatte Sundheds- og Ældreministeriets departementschef, Per Okkels. Region Hovedstadens øverste embedsmand er favorit. Aktørerne frygter en karriererytter, der mentalt stadig sidder i Stats- eller Finansministeriet. 

Som departementschef bliver du Magnus Heunickes højre hånd. Men også øverste embedsmand over et relativt stort ministerium, der blandt andet også huser Statens Serum Institut. 
Som departementschef bliver du Magnus Heunickes højre hånd. Men også øverste embedsmand over et relativt stort ministerium, der blandt andet også huser Statens Serum Institut.  Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Hvad er vigtigst for Mette Frederiksen og regeringstoppen, når de skal vælge den mand eller kvinde, der skal efterfølge den snart pensionerede Per Okkels som departementschef i Sundheds- og Ældreministeriet?

Ekstrem loyal over for Stats- og Finansministeriet - eller et ægte bankende hjerte og interesse for sundhedsområdet?
Det er nogle af de spørgsmål, der kommer til at afgøre, hvilke håbefulde topembedsmænd der kommer i betragtning til stillingen som departementschef.

Selv når man ser bort fra coronakrisen, så er adgangen til departementschefstillinger altid via det berømte nåleøje.