K-borgmestre om Papes nulvækst: Det kan gå ud over velfærden

Konservative går til valg på skattelettelser og bedre velfærd. Men skal partiets ambition om nulvækst i det offentlige føres ud i livet, vil det ifølge flere af partiets egne borgmestre sandsynligvis svække den lokale velfærd. 

De Konservative går til valg på en økonomisk plan, hvor der skal spares godt 20 milliarder kroner i den offentlige sektor, som efterfølgende kan sendes retur til stat, regioner og kommuner.
De Konservative går til valg på en økonomisk plan, hvor der skal spares godt 20 milliarder kroner i den offentlige sektor, som efterfølgende kan sendes retur til stat, regioner og kommuner.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Ikke alle Konservative borgmestre deler deres partiformand Søren Pape Poulsens forvisning om, at man både kan gennemføre nulvækst i den offentlige sektor og samtidig garantere den borgernære velfærd.

I landets kommuner tager man i disse dage for alvor fat på arbejdet med at få enderne i næste års budget til at nå sammen.

Og spørger man i kommune som Hørsholm, så har den konservative borgmester her svært ved at forestille sig, at man kan opretholde den nuværende velfærd, hvis man ikke får løftet økonomien år for år.

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00