KL anerkender ikke Brostrøms præmis: Anbefalingerne er vigtige, men vi skal også bruge flere medarbejdere

Sundhedsvæsnet og ældreplejen skal ikke satse på mærkbart flere medarbejdere i fremtiden. Men de nuværende ressourcer skal udnyttes bedre, lyder det fra regeringens Robusthedskommission. Uden flere medarbejdere varsler KL markant ringere service.

Søren Brostrøm overrakte mandag anbefalingerne fra Robusthedskommissionen til indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V).<br>
Søren Brostrøm overrakte mandag anbefalingerne fra Robusthedskommissionen til indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V).
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Det vil være et rigtig godt bidrag til at fremtidssikre ikke mindst den kommunale ældrepleje, hvis flere medarbejdere skifter deltid ud med fuldtid og ellers bliver i sektoren i en større del af deres arbejdsliv.

Men det er ikke nok, hvis man vil undgå en markant forringelse af den pleje og omsorg, kommunerne og sundhedssektoren kan tilbyde de ældre.

Derfor er de 20 nye anbefalinger fra regeringens såkaldte Robusthedskommission ifølge KL kun en del af svaret på en fremtidssikring af sundhedsvæsnet og ældreplejen i Danmark.

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00