KL klar med to-do-liste til ny regering: Her er de fem vigtigste opgaver på ældreområdet

Få styr på rekrutteringskrisen, styrk sundhedsindsatserne i ældreplejen og sikre kommunerne al den teknologiske hjælp, de kan få. Det er ifølge KL nogle af de helt afgørende opgaver for en ny regering på ældreområdet. FOA bakker op, mens Ældre Sagen peger på konkrete løsninger.

Når statsminister Mette Frederiksen (S) får sammensat en ny regering, så er der afgørende vigtige ting at tage få løst på ældreområdet, lyder det fra Holbæk Borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (th.), der er formand for KL's Sundheds- og Ældreudvalg.
Når statsminister Mette Frederiksen (S) får sammensat en ny regering, så er der afgørende vigtige ting at tage få løst på ældreområdet, lyder det fra Holbæk Borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (th.), der er formand for KL's Sundheds- og Ældreudvalg.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

En kommende regering skal løse en række centrale udfordringer for at kunne fremtidssikre ældreplejen i Danmark.

Med en aktuel rekrutteringskrise i store dele af landet, knappe økonomiske ressourcer og udsigten til langt flere ældre over 80 år, er der nok at tage fat på.

I den netop overståede valgkamp har meget handlet om, hvem der vil give, hvor mange penge til den offentlige velfærd, og om hvor mange ressourcer der vil kunne frigives ved at fjerne ’unødig’ bureaukrati og en begrænse en velvoksen offentlig administration.

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00