KL kommer minister i forkøbet: Foreslår nye plejehjemsråd frem for bestyrelser

Sammen med Danske Ældreråd kommer kommunernes interesseorganisation med et bud på, hvordan nye plejehjemsråd kan tage sig ud. Direktør for Danske Seniorer advarer mod “hyggeråd”, der ikke kan bestemme noget.

Christina Krzyrosiak Hansen er borgmester i Holbæk Kommune og formand for Sundheds- og Ældreudvalget i kommuneforeningen KL. Hun ser gerne, at landets plejehjem opretter plejehjemsråd, så blandt andet civilsamfundet kan få indflydelse på plejehjemmene.
Christina Krzyrosiak Hansen er borgmester i Holbæk Kommune og formand for Sundheds- og Ældreudvalget i kommuneforeningen KL. Hun ser gerne, at landets plejehjem opretter plejehjemsråd, så blandt andet civilsamfundet kan få indflydelse på plejehjemmene.Foto: Niels Ahlmann Olesen/Berlingske/Ritzau Scanpix
Jakob Krarup Bjerregaard

Plejehjem i hele landet bør oprette et plejehjemsråd, som giver beboere, pårørende og civilsamfund mulighed for at få indflydelse på plejehjemmene.

Sådan lyder det i et nyt udspil fra KL og Danske Ældreråd. Med udspillet stempler de to organisationer ind i debatten om den overordnede styring af plejehjem, hvor den nye SVM-regering og ældreminister Mette Kierkgaard (M) har luftet tanker om egentlige plejehjemsbestyrelser.

Ifølge Christina Krzyrosiak Hansen, S-borgmester i Holbæk Kommune og formand for Sundheds- og Ældreudvalget i KL, kan de nye plejehjemsråd udover repræsentanter for beboere og pårørende også bestå af blandt andre medarbejdere og lokale kræfter fra kultur- og erhvervsliv.

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00