Konservative går til valg på frit valg og offentlig nulvækst. Men ældreplejen skal have flere penge

Borgerens frie valg er ophævet til en kerneværdi i Konservatives valgkamp. Det skal der mere af på udvalgte områder, og selv om den økonomiske politik bygger på nulvækst i den offentlige sektor, skal der ifølge partiets ældreordfører også flere penge til ældreplejen.

Konservative fremlagde onsdag en økonomisk plan, som indebærer, at der frem mod 2030 skal spare knap 18 milliarder kroner i den offentlige sektor gennem produktivitetsforbedring.
Konservative fremlagde onsdag en økonomisk plan, som indebærer, at der frem mod 2030 skal spare knap 18 milliarder kroner i den offentlige sektor gennem produktivitetsforbedring.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Det var en skizofren oplevelse, fortæller Konservatives ældreordfører Mette Abildgaard.

At høre statsminister Mette Frederiksen (S) til Folketingets afslutningsdebat, hvor hun omfavnede retten til at kunne vælge mellem offentlige og private leverandører af velfærd og tale om, hvor ”tosset” hun er med det frie valg.

Og så nærmest samtidig at sidde i Social- og Ældreministeriet og forhandle om velfærdsforsøg i alle landets kommuner, hvor regeringen havde lagt op til, at det selvsamme frie valg kunne fraviges på ældreområdet.

0:000:00