Måling: Flertal af danskerne bakker op om omdiskuterede særydelser til pensionister

Størstedelen af danskerne vil bevare de økonomiske særtilskud, som gives til pensionister alene på baggrund af alder. Det viser en ny måling. Det må være udtryk for en fejlagtig opfattelse af pensionisternes reelle økonomiske forhold, mener kommissionsformand. 

”Når vi kommer med vores anbefalinger, så er det absolut anbefalinger, som vi mener bør tages alvorligt," siger Jørn Neergaard Larsen. 
”Når vi kommer med vores anbefalinger, så er det absolut anbefalinger, som vi mener bør tages alvorligt," siger Jørn Neergaard Larsen. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

Alle pensionister skal fortsat have rabat på eksempelvis udstedelse af pas, få et nedslag i deres ejendomsværdiskat samt kunne rejse billigere med offentlig transport.

I hvert fald hvis det står til et betydeligt flertal af danskerne. Det viser en ny meningsmåling, som Epinion har foretaget for Altinget.

Her erklærer 64 procent af de adspurgte sig enten ’helt enige’ eller ’overvejende enige’ i, at der fortsat skal være ydelser og særordninger, der giver økonomisk rabat til ældre alene på baggrund af deres alder.

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00