Om  
Tanja Nyrup Madsen
Christoph Nørgaard
Jakob Nielsen

Mandag Morgen får ny ansvarshavende chefredaktør

Chefredaktør Tanja Nyrup Madsen kan tilføje et ‘ansvarshavende’ til sin titel, og Mandag Morgen får en tydeligere selvstændig profil.

Tanja Nyrup Madsen bliver ansvarshavende chefredaktør på Mandag Morgen. Hun blev chefredaktør på ugebrevet i januar 2021.
Tanja Nyrup Madsen bliver ansvarshavende chefredaktør på Mandag Morgen. Hun blev chefredaktør på ugebrevet i januar 2021.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Redaktionen

Mandag Morgen skal igen have egen ansvarshavende chefredaktør. Det sker, når den nuværende chefredaktør, Tanja Nyrup Madsen, 1. september får titlen som ansvarshavende. 

“Vi har brug for en stærk profil til at videreudvikle Mandag Morgens kvalitetsjournalistik og give mediet en tydeligere stemme i offentligheden. Tanja Nyrup Madsen har det seneste år vist sig som en markant chefredaktør, der opfylder netop de krav,” siger Christoph Nørgaard, CEO for Alrow Media, der ejer Mandag Morgen og Altinget.  

Koncernen købte Mandag Morgen i 2016, og Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen, har de seneste fire år været ansvarshavende for begge medier. Altinget er siden vokset betydeligt og udgiver i dag 28 danske nicher, har en voksende redaktion i Bruxelles samt søstermedier i både Sverige og Norge.

”Jakob Nielsen og Tanja Nyrup Madsen har sammen med redaktionen løftet og udviklet Mandag Morgen. Timing er nu god for, at Tanja Nyrup Maden kan overtage rollen som ansvarshavende chefredaktør. Dermed kan Jakob Nielsen fremover have fuldt fokus på den yderligere udvikling af Altinget,” siger Christoph Nørgaard og fortsætter:

”Vi har nu en samlet struktur for den nordiske mediekoncern med selvstændige chefredaktører for Altinget i de tre lande, Danmark, Sverige og Norge og en EU-redaktion i Bruxelles.”

Digital nyudvikling

Tanja Nyrup Madsen glæder sig til at fortsætte udviklingen af Mandag Morgen.

”Vi skal give vores læsere et forspring i en ekstremt foranderlig verden. Et skarpt blik på fremtiden og en dyb forståelse af samfundets megatrends er forudsætningen for at kunne træffe fremsynede strategiske beslutninger. Et abonnement på Mandag Morgen skal være den korteste vej til den mest nødvendige viden,” siger hun.

Siden Tanja Nyrup Madsen blev ansat som redaktionschef i november 2018, er det klassiske trykte ugebrev blevet tilføjet nye digitale formater og et nyt site. Til de travle læsere har redaktionen udviklet ‘MM Brief’, der giver abonnenterne et kort dagligt brief på mail af en af de grundige analyser.

“Vi skal fortsat udvikle Mandag Morgens digitale tilbud, så vi servicerer vores videbegærlige læsere bedst muligt. Der skal lyd på Mandag Morgen, og vi skal blive endnu bedre til at udnytte de digitale muligheder for at formidle ny viden og indsigt på en indbydende og overskuelig måde,” siger Tanja Nyrup Madsen og fortsætter:

”Men mit allervigtigste mål er at fastholde et tårnhøjt journalistisk niveau, der gør vidende læsere endnu klogere, hver gang de betror os deres tid.”

Tanja Nyrup Madsen tiltræder som ansvarshavende chefredaktør 1. september. Hun er 51 år og har 24 års erfaring med nyheder og undersøgende journalistik fra radio, tv, digitale og trykte medier.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Tanja Nyrup Madsen

Ansv. chefredaktør, Mandag Morgen
Journalist (Danmarks Journalisthøjskole 1998), lederuddannelse (Mannaz)

Christoph Nørgaard

Adm. direktør, Alrow Media
M.sc. i international business (Aarhus Uni.)

Jakob Nielsen

Ansv. chefredaktør, Altinget
journalist (DMJX 1998)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024