Mette Kierkgaard står med tre kriser. Herfra vil hun gentænke borgernes rettigheder, når ældreplejen skal sættes fri

Ældreminister Mette Kierkgaard (M) skal vise vejen for regeringens store ambitioner om at frisætte den offentlige sektor. Arbejdet er kun i sin begyndelse, men overfor Altinget tegner ministeren konturerne af en ældrepleje baseret på helt nye principper.

Ældreminister Mette Kierkgaard (M) har brugt en del af sin første tid som ældreminister på få nøjere indsigt i de præcise betoninger af de ting, som SVM-regeringens partiledere har skrevet ind i det fælles regeringsgrundlag på ældreområdet.<br>
Ældreminister Mette Kierkgaard (M) har brugt en del af sin første tid som ældreminister på få nøjere indsigt i de præcise betoninger af de ting, som SVM-regeringens partiledere har skrevet ind i det fælles regeringsgrundlag på ældreområdet.
Foto: Arthur J. Cammelbeeck
Kim RosenkildeJakob Krarup Bjerregaard

Den er ikke kommet op at hænge endnu. Fotocollagen, som skal udsmykke den bare grå væg bag det aflange mødebord i ældreminister Mette Kierkgaards (M) kontor.

Collagen er ikke færdig, men det er idéen om, hvad den skal vise: Ældre mennesker i al deres forskellighed og forskellige livssituationer.

”Det skal være hjertet af kontoret,” siger Mette Kierkgaard.

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00