Per Okkels advarer: Ældreområdet kan knække ryggen på sygehusvæsenet

Efter 20 år som topchef i sundhedsvæsenet og et årti i spidsen for Sundheds- og Ældreministeriet tager Per Okkels læseren med på en rundtur i sundhedsvæsenets fremtid, som han ser den. Et stort interview om sundhedsvæsenets aktører, undervurderede trusler, ministerskift, sundhedsreformer og had-kærlighedsforholdet til almen praksis.

Per Okkels nåede i sine ni år som departementschef at arbejde med seks ministre i Sundheds- og Ældreministeriet. Før da havde han i 20 år arbejdet som topchef i amter, regioner og Danske Regioner. 
Per Okkels nåede i sine ni år som departementschef at arbejde med seks ministre i Sundheds- og Ældreministeriet. Før da havde han i 20 år arbejdet som topchef i amter, regioner og Danske Regioner. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Ældreområdet får større problemer end sygehusene de kommende år. Og kommer der ikke styr på ældreomsorgen, er det ikke kun de ældre, det er synd for.

”Syge- og ældreplejen for de ældste er også et stort forebyggelsesprojekt: Nemlig forebyggelse af indlæggelser. Hvis ikke vi får fremtidssikret det til en tid med mange flere ældre, får vores sygehuse kæmpe, kæmpe problemer”.  

Så alvorlig lyder advarslen fra den nyligt pensionerede departementschef i Sundheds- og Ældreministeriet, Per Okkels. Han kan nu se tilbage på 30 år med sundhedspolitik som øverste embedsmand i amter, regioner, Danske Regioner og Sundheds- og Ældreministeriet. Advarslen sker i et interview, hvor han gør status på sundhedsvæsenet og den politik, der former det.

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00