Podcast: Stive samfundsstrukturer skal blødes op, hvis flere skal udskyde pensionen

AJOUR: Fleksibel tilbagetrækning skal gøre, at ældre bliver længere tid på arbejdsmarkedet. Men skal det kunne lade sig gøre, skal arbejdsmarkedet og pensionssystemet tilpasses.

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Seniortænketanken kom i sidste uge med 20 anbefalinger til, hvordan man får ældre til at blive længere tid på arbejdsmarkedet.

For et flertal af danskerne ender arbejdslivet fortsat med en brat opbremsning, når man rammer den officielle pensionsalder på 65,5 år. En central pointe fra tænketanken er, at man skal smidiggøre og tilpasse de strukturer, som i dag gør det vanskeligt at lave en glidende fleksibel tilbagetrækning.

Skal det kunne lade sig gøre, kræver det input fra mange forskellige aktører.

Den sag ser Altinget Ajour nærmere på i dagens udsendelse og spørger også, hvordan et længere liv på arbejdsmarkedet hænger sammen med Socialdemokratiets ønske om tidligere tilbagetrækning for bestemte grupper.

Dagens gæst er Søren Elkrog Friis, der er redaktør for Altingets nye ældre-medie, der går i luften torsdag 28. november.

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Næste artikel Podcast: Overlæge holder fast: Podcast: Overlæge holder fast: "Vi kommer ikke til at se italienske tilstande i Danmark”