Politisk bekymring over omsorgs-forsikringer: "Kæmpe falliterklæring for velfærdsstaten"

Selv om forsikringsbranchen mener, at omsorgsforsikringer for ældre skal ses som et supplement frem for et alternativ til offentlig velfærd, giver den spirende tendens anledning til dybe panderynker på Christiansborg.

Enhedslisten Pernille Skipper og socialdemokraternes ældreordfører Birgitte Vind (tv.) deler bekymringen for, at omsorgsforsikringer for ældre kan underminere opbakningen til velfærdssamfundet.
Enhedslisten Pernille Skipper og socialdemokraternes ældreordfører Birgitte Vind (tv.) deler bekymringen for, at omsorgsforsikringer for ældre kan underminere opbakningen til velfærdssamfundet.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Søren Elkrog Friis

Omsorgsforsikringer for ældre - som forsikringsselskabet Tryg som de første sendte på markedet i efteråret, er en skamstøtte over velfærdsstaten.

Så kontant lyder dommen fra Enhedslisten over den nye Tryg-forsikring, som ifølge brancheorganisationen Forsikring og Pension forventes at være den første af mange.

"Det er dybt tragisk, at det er kommet dertil. Og det er en kæmpe falliterklæring for velfærdsstaten, hvis vi bare lader det fortsætte," siger ældreordfører Pernille Skipper.

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00