Pres på socialområdet kan ramme ældre

Selv om økonomiaftalen dækker det demografiske træk, kan pres på det specialiserede socialområde medføre smalhals på ældreområdet til næste år. "Der bliver lagt op til et rigtig hårdt år for de svageste," lyder det fra Ældre Sagen.

Finansminister Nicolai Wammen (S) indgik tirsdag aften en aftale om næste års kommunale økonomi med KL-formand Jacob Bundsgaard.
Finansminister Nicolai Wammen (S) indgik tirsdag aften en aftale om næste års kommunale økonomi med KL-formand Jacob Bundsgaard.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Søren Elkrog Friis

Økonomiaftalen mellem regeringen og KL, som fastsætter de økonomiske rammer for næste års kommunale økonomi, udløser bekymring for ældrevelfærden.

"Der bliver lagt op til et rigtig hårdt år for de svageste, med mindre støttepartier og oppositionen kommer os til undsætning. Vi har kun ét synspunkt, og det er: Kom og hjælp os, for det her kommer til at gå galt, hvis ikke der tilføres flere midler," siger Bjarne Hastrup, som er direktør i Ældre Sagen.

Med aftalen forøges kommunernes serviceramme til næste år med 1,4 milliarder kroner. Det er nok til at dække det demografiske træk, som vurderes at være på 1,25 milliarder kroner.

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00