Regeringen klar med taskforce, som skal sikre flere hænder i ældreplejen

REKRUTTERING: Sosu-mangel får regeringen til at nedsætte en taskforce i samarbejde med KL og Danske Regioner. 

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Mange steder i landet er det allerede svært at skaffe social- og sundhedspersonale, og i fremtiden bliver det endnu sværere, viser prognoser.

Det er baggrunden for, at regeringen, KL og Danske Regioner som en del af økonomiaftalerne i år aftalte at nedsætte en taskforce, der skal finde løsninger på, hvordan der kan uddannes og ansættes flere social- og sundhedsmedarbejdere over de kommende år.

Nu går arbejdet i gang, oplyser Finansministeriet tirsdag.

Dokumentation

Fakta om taskforcen

Som en del af økonomiaftalerne mellem regeringen, KL og Danske Regioner blev det aftalt at nedsætte en taskforce, der skal drøfte vejene til at indfri målene om at uddanne og ansætte flere social- og sundhedsmedarbejdere over de kommende år.

Taskforcen skal levere en langvarig plan og komme med konkrete initiativer, som kan understøtte, at målene realiseres.

Taskforcen skal blandt andet se på temaer som uddannelse, frafald, praktik, overgang mellem uddannelse og praksis, mulighed for fuld tid og sygefravær. Ligesom temaer også kan være rekruttering og fastholdelse.

Taskforcens arbejde fokuserer på medarbejdere ansat i regionerne på de offentlige sygehuse og i den kommunale sundheds- og ældrepleje. Derudover inddrager arbejdet også social- og sundhedsmedarbejdere i andre sektorer.

Kilde: Finansministeriet


Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00