Aktører skuffede efter stram aftale om sundhedsvæsenets økonomi

Sundhedsvæsenet vil skulle effektivisere og prioritere skarpt for at få enderne til at nå sammen næste år. Det siger regionsformand Stephanie Lose (V) efter en økonomiaftale med et løft på knap 1,2 milliarder kroner. Flere sundhedsaktører udtrykker onsdag aften skuffelse.

Årets økonomiaftale betød det mindste løft til sygehusene, siden Nicolai Wammen (S) blev finansminister.
Årets økonomiaftale betød det mindste løft til sygehusene, siden Nicolai Wammen (S) blev finansminister.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Et løft på 1,185 milliarder kroner til drift af landets sygehuse. Det var slutresultatet, da regeringen og Danske Regioner onsdag kunne præsentere en aftale om regionernes økonomi i 2022.

Beløbet skal ses i lyset af, at regionerne var gået ind til forhandlingerne med et krav om 2,1 milliard kroner ekstra til at betale for blandt andet flere ældre, nye behandlinger og dyr sygehusmedicin.

"Det har været svære forhandlinger, og vi vil skulle effektivisere og prioritere for at få enderne til at nå sammen," sagde formand for Danske Regioner, Stephanie Lose (V), da aftalen blev præsenteret ved et doorstep i Finansministeriet onsdag.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024