Sådan fordeles vinterpakken mellem landets fem regioner

Nu ligger det fast, hvordan pengene fra vinterpakken skal fordeles mellem landets fem regioner. Pengene kan blandt andet bruges til engangsvederlag til sengeafsnit eller en særlig bonus for at indgå i aften-, nat- og weekendvagter.

Penge fra finanslovens corona-vinterpakke skal bruges på de afdelinger på sygehusene, hvor der er ekstra vagtbelastning og kapacitetspres. Det har regionerne besluttet.
Penge fra finanslovens corona-vinterpakke skal bruges på de afdelinger på sygehusene, hvor der er ekstra vagtbelastning og kapacitetspres. Det har regionerne besluttet.Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Pengene fra den såkaldte vinterpakke skal ikke smøres tyndt ud, men bruges, så de kan mærkes de steder, hvor personalet oplever et særligt pres lige nu.

Det er landets fem regioner enige om, og derfor har man nu vedtaget en række principper for anvendelse af pengene.

Fakta

Principper for fordeling

De fem regioner har fastlagt de overordnede rammer for, hvordan pengene fra vinterpakken skal anvendes. Det er dog hver enkel region, der - efter aftale med de relevante faglige organisationer - beslutter, hvordan pengene konkret skal bruges. 

Se principperne her.

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00