Samlet blå blok vil skrue op for frit valg i ældreplejen, men siger ikke, hvordan det skal ske

Folketingets blå partier vil med nyt fælles udspil give borgerne ”markant” større frihed til at vælge leverandører i ældreplejen. Hvordan det skal ske i praksis, uddybes ikke. Og mere frit valg kan ifølge ekspert betyde højere omkostninger.

Alle Folketingets blå partier havde tirsdag fundet sammen om at præsentere et nyt udspil om mere frit valg. Ikke mindst på ældreområdet.
Alle Folketingets blå partier havde tirsdag fundet sammen om at præsentere et nyt udspil om mere frit valg. Ikke mindst på ældreområdet.Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Ældre borgere skal have større frihed til at vælge, om de vil have mad fra den kommunale madservice eller en lokal slagter eller fiskehandler.

Sådan lød det mest konkrete eksempel på, hvordan der skal skrues op for friheden til at kunne vælge private leverandører på ældreområdet, da Folketingets seks blå partier tirsdag formiddag præsenterede et nyt fælles valgoplæg om frit valg i den offentlige sektor.

I udspillet fremgår det, at de seks partier vil ”sørge for, at pengene føler borgeren” så de ældre får ”markant større frihed” til selv at vælge leverandører i ældreplejen.

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00