Seniortænketankens anbefalinger: Sådan får vi flere ældre til at udsætte pensionen

RAPPORT: Efter halvandet års arbejde har Seniortænketanken offentliggjort 20 anbefalinger til, hvordan seniorer i højere grad end i dag kan fastholdes på arbejdsmarkedet. Se anbefalingerne her. 

Seniortænketanken for et længere og godt seniorarbejdsliv har torsdag offentliggjort en rapport med 20 anbefalinger til, hvordan vi bedre fastholder seniorer i job. Rapporten er kulminationen på halvandet års arbejde, hvor tænketanken har arbejdet ud fra en langsigtet målsætning om at rykke beskæftigelsesfrekvensen for seniorer i aldersgruppen 60-70 år tættere på arbejdsmarkedets gennemsnit.

Ifølge rapporten ville det give cirka 12.800 flere hænder på arbejdsmarkedet, hvis vi kan få en femtedel af de seniorer, der i dag går på folkepension, til at arbejde et ekstra år på fuld tid. Og det ville give cirka 6.900 flere hænder, hvis de arbejdede 20 timer om ugen et år ekstra.

Blandt anbefalingerne fra Seniortænketanken er et forslag om et partnerskab bestående af blandt andet arbejdsmarkedets parter, som skal understøtte det gode og lange arbejdsliv, så flere seniorer får bedre mulighed for at arbejde længere.

Login