Tilsynschef kalder kritik ”lidt karikaturagtig” og fremlægger tal for tilfredshed med tilsynsbesøg

De statslige tilsyn på ældreområdet er bedre end deres rygte i den politiske debat. I hvert fald ifølge den ansvarlige styrelse, som med to nye rapporter peger på udbredt tilfredshed med tilsynsbesøgene i ældreplejen.

Medicinhåndtering er et centralt punkt i Styrelsens for Patientsikkerheds tilsyn på plejeområdet, hvor der i mange tilfælde opdages fejl, selv om tilsyn var varslet i forvejen.<br>
Medicinhåndtering er et centralt punkt i Styrelsens for Patientsikkerheds tilsyn på plejeområdet, hvor der i mange tilfælde opdages fejl, selv om tilsyn var varslet i forvejen.
Foto: 102179
Kim Rosenkilde

Mens KL og en række kommunale chefer sammen med flere andre politiske aktører retter kritik af de statslige tilsyn på ældreområdet, så er er der umiddelbart større tilfredshed på de plejecentre, hvor tilsynene kommer på besøg.

Siden efteråret 2018 har Styrelsen for Patientsikkerhed fulgt op på mere end 600 ældretilsyn og omkring 70 sundhedsfaglige tilsyn på ældreområdet med et tilsvarende antal spørgeskemaer.

Her er der blandt andet spurgt ind til tilsynets form, indhold og konsekvenser samt hvor relevant og tilfredsstillende tilsynene opleves på de enkelte plejecentre og behandlingssteder.

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00