Velfærdsoverblikket: Det sker i uge 5

OVERBLIK: Sundhedsministeren skal svare på, om regeringen er klar til at købe vacciner uden om EU. Pernille Rosenkrantz-Theil skal redegøre for regeringens planer med STU'en, og så løber en stor landsindsamling af stablen lørdag. Få overblikket her.

Efter at have læst i det tyske Der Spiegel har Morten Messerschmidt (DF) kaldt sundhedsminister Magnus Heunicke i samråd om indkøb af coronavacciner. 
Efter at have læst i det tyske Der Spiegel har Morten Messerschmidt (DF) kaldt sundhedsminister Magnus Heunicke i samråd om indkøb af coronavacciner. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Mads Mose Vikkelsø
Fakta

FAKTA

Velfærdsoverblikket
  • Hver mandag giver Altinget et overblik over begivenhederne på velfærdsområdet i løbet af den kommende uge.
  • Det kan være samråd, lovbehandlinger, høringer, konferencer, kongresser, årsmøder eller planlagte politiske forhandlinger.
  • Fokus ligger på områderne kommunal, arbejdsmarked, social, børn, ældre og sundhed, og overblikket vil være på fagportalerne af samme navn på Altinget.
  • Skriv til [email protected], hvis du vil varsle en begivenhed, som kunne indgå i velfærdsoverblikket

TIRSDAG

Vaccinemangel
I Dansk Folkeparti har man læst i den internationale presse, at EU kan løbe tør for vacciner, samt at andre EU-lande som Tyskland muligvis er begyndt at købe vacciner uden om EU. Det har fået Morten Messerschmidt og Liselotte Blixt fra DF til at indkalde sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i samråd.

DF'erne vil have ministeren til at kommentere på en artikel i det tyske Det Spiegel. Her fremgår det, at der har været udfordringer med EU’s indkøb af vacciner, der i sidste ende kan føre til mangel på vaccinedoser. Messerschmidt vil også have ministeren til at forholde sig til, om det er korrekt, at EU har takket nej til vacciner, så alle i EU kunne blive vaccineret.

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00