Venstre kæmper for flere penge til indsatsen mod demens

OVERBLIK: Regeringens plan om at videreføre 3 af 23 initiativer i demenshandlingsplanen er ikke ambitiøs nok, mener Venstre. De igangværende forhandlinger om resterne af satspuljen trækker nu i langdrag, fordi Venstre stiller krav om flere penge til demensområdet.

Venstre stiller krav om flere penge til demenshandlingsplanen under forhandlingerne af satspuljereserven.<br>
Venstre stiller krav om flere penge til demenshandlingsplanen under forhandlingerne af satspuljereserven.
Foto: Tommy Kofoed/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix
Laura Hattens

Regeringen har lagt op til at videreføre den såkaldte demenshandlingsplan fra 2016 i væsentligt mindre skala ved foreløbigt at prioritere 100,4 millioner kroner årligt til indsatsen mod demens frem til 2023. Til sammenligning er der i perioden 2016-2019 udmøntet 470 millioner kroner til demenshandlingsplanens initiativer.

Men indsatsen mod demens skal ikke reduceres, hvis det står til Venstre, og partiet kæmper for flere penge til at videreføre projektet. Venstre har i sit forslag til finansloven for 2020 foreslået at afsætte 140 millioner kroner årligt til demenshandlingsplanen, hvilket ifølge partiet betyder, at demensindsatsen kan videreføres med samme ambitionsniveau som i de seneste år. 

Venstre vil finde de ekstra penge i en såkaldt "velfærdspulje" på samlet set 737 millioner kroner i 2020, der skal finansiere de velfærdsinitiativer, der ligger ud over de økonomiske løft i økonomiaftalerne med henholdsvis regionerne og kommunerne og andre velfærdsinitiativer.

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00