Regeringens spareplan slagter produktionsskoler

GENOPRETNING: Regeringen varsler besparelser på produktionsskolerne, og det møder voldsom kritik fra flere sider.
Marie Dissing Sandahl
Regeringen og Dansk Folkeparti indgik tirsdag en aftale om genopretning af den danske økonomi, som betyder en millionbesparelse på produktionsskoleområdet. Kriterierne for optagelse ændres, så unge med en afbrudt ungdomsuddannelse ikke længere kan optages på en produktionsskole alene af den årsag. Desuden skæres der i produktionsskoleydelsen, så den svarer til den laveste SU-sats for udeboende over 18 år.

Det er en decideret "slagtning", mener Hanne Pontoppidan, formand for Uddannelsesforbundet, som slår fast, at ingen går på en produktionsskole, med mindre de har brug for det.

"Produktionsskolerne er et instrument til at sikre, at unge hele tiden er i gang - også når de skifter mellem to uddannelser, og nu foreslår regeringen, at de ikke skal være i gang hele tiden," siger hun og fortsætter:

"Jeg deler regeringens synspunkt om, at unge skal være i gang med en uddannelse eller en uddannelsesforberedende aktivitet, men det nytter ikke noget, at en ung, som falder fra en uddannelse, ikke har mulighed for at komme på en produktionsskole inden start på en ny uddannelse. De unge har netop behov for at få et bedre afsæt for at afslutte den næste uddannelse, så de ikke falder fra igen."

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00