EL kalder Hummelgaard i samråd om virksomheds brug af kemiske produkter

SAMRÅD: Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard Thomsen (S) skal i et samråd redegøre for forløbet i en sag om medarbejdere, der har påført sig alvorlige skader efter at have arbejdet med et skadeligt kemisk produkt i virksomheden Sky-Light.

Enhedslisten vil i samrådet bede beskæftigelsesministeren redegøre for, hvordan han fremover vil sikre et sundt kemisk arbejdsmiljø.
Enhedslisten vil i samrådet bede beskæftigelsesministeren redegøre for, hvordan han fremover vil sikre et sundt kemisk arbejdsmiljø.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Martin Mauricio

Den nyudnævnte beskæftigelsesminister, Peter Hummelgaard Thomsen (S), er blevet indkaldt til sit første samråd.

Det skriver Enhedslistens arbejdsmiljøordfører, Christian Juhl, i en pressemeddelelse.

Beskæftigelsesministeren skal i samråd om en sag, som Fagbladet 3F afdækkede i juni. Sagen handler om, at syv medarbejdere i virksomheden Sky-Light i Varde har fået alvorlige skader på lungerne, fordi de i perioden 2009-2017 arbejdede med det sundhedsskadelige kemiske produkt PMDA.

Ifølge Enhedslistens ordfører er der tale om "et skandaløst forløb", som han vil bede beskæftigelsesministeren redegøre for. 

"Det er overraskende, at Arbejdstilsynet ikke har grebet ind, når de har været på besøg på virksomheden."

Christian Juhl (EL)
Arbejdsmiljøordfører

”Ingen indkapsling af processen, ingen brugsanvisninger, ingen instruktion af medarbejderne og mangelfuld brug af personlige værnemidler er alt sammen alvorlige brud på Arbejdsmiljøloven. Det er overraskende, at Arbejdstilsynet ikke har grebet ind, når de har været på besøg på virksomheden,” skriver Christian Juhl i pressemeddelelsen.

Beskæftigelsesministeren vil også blive bedt om at redegøre for, hvordan han i fremtiden vil sikre et kemisk arbejdsmiljø, der er sikkert og sundt for medarbejderne.

Der er endnu ikke fastlagt en dato for samrådet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Christian Juhl

Fhv. MF (EL) 2011-22
lærer (Læreruddannelsen i Silkeborg 1979)

Peter Hummelgaard

Justitsminister, MF (S)
cand.jur. (Københavns Uni. 2012)

0:000:00