EL: Uddannelseshjælp minder om fattigdomsydelse

UDDANNELSESHJÆLP: Unge på uddannelseshjælp bliver dårligere stillet end SU-modtagere, fordi de ikke opnår samme muligheder for fritidsjob uden modregning og studierabatter. En urimelig forskelsbehandling lyder det fra Enhedslistens Christian Juhl.

Det virker som et skridt tilbage til fattigdomsydelser, når regeringen og oppositionen vil tvinge unge kontanthjælpsmodtagere til at leve under dårligere vilkår end SU-modtagere.

Christian Juhl
Arbejdsmarkedsordfører for Enhedslisten
Fakta

Uddannelseshjælpen

- er tilegnet unge under 30 år, der er erklæret uddannelsesparate. Ydelsen ligger på niveau med SU'en, 5.753 kroner. Samtidig kan personer på uddannelseshjælp, i modsætning til SU-modtagere, ikke arbejde ved siden af, uden det bliver modregnet deres ydelse. Privilegier som diverse rabatter og mulighed for SU-lån til at supplere ydelsen er også undtaget personer, som modtager uddannelseshjælp.  

Det bliver trænge vilkår for uddannelsesparate kontanthjælpsmodtagere, når deres kontanthjælpsydelse sidestilles med SU'en. Unge, der modtager uddannelseshjælp, får nemlig ikke de samme privilegier som studerende. Dermed må de se langt efter fritidsjob uden modregning, studielån og diverse rabatter, før de reelt starter på en uddannelse.

En uretfærdig forskelsbehandling, der sætter de unge på uddannelseshjælp i en svær situation. Det er budskabet fra Enhedslisten.

"Det virker som et skridt tilbage til fattigdomsydelser, når regeringen og oppositionen vil tvinge unge kontanthjælpsmodtagere til at leve under dårligere vilkår end SU-modtagere. Jeg tror ikke, at man får unge i uddannelse ved at tage så meget fra dem, at de til sidst knapt nok har til dagen og vejen," siger Christian Juhl (EL).

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00