EU-Kommissionen udskyder lovforslag om bæredygtig virksomhedsledelse igen: Dybt bekymrende, lyder det fra NGO’er

Et af EU’s store bæredygtighedsinitiativer bliver igen udskudt. Det skaber bekymring blandt flere NGO’er, der nu sender et åbent brev til kommissionsformanden, hvor de forlanger handling og åbenhed i processen.

Direktivet skal blandt andet forpligte europæiske virksomheder, til at gøre alt hvad de kan for at sikre, at menneske-, og arbejdstagerrettigheder ikke bliver brudt på deres underleverandørers fabrikker i tredjeverdenslande
Direktivet skal blandt andet forpligte europæiske virksomheder, til at gøre alt hvad de kan for at sikre, at menneske-, og arbejdstagerrettigheder ikke bliver brudt på deres underleverandørers fabrikker i tredjeverdenslandeFoto: Andrew Biraj/Reuters/Ritzau Scanpix
Christina Houlind

For tredje gang udskyder EU-Kommissionen det såkaldte due diligence-direktiv, som blandt andet skal forpligte europæiske virksomheder til at gøre alt hvad de kan for, at der ikke sker brud på menneske-, og arbejdstagerrettigheder i deres værdikæder. 

Det skulle ellers have været præsenteret 8. december.  

“Man må rigtig gerne involvere sig i tredjeverdenslande som virksomhed. Vi skal bare sikre, det sker på en ordentlig måde.”

Sanne Borges
Seniorrådgiver, Amnesty International

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00