Få kvinder får arbejde af 450-timers-regel

BESKÆFTIGELSE: Færre kvinder end mænd kommer i beskæftigelse som konsekvens af 450-timers-regelen, men andelen af kvinder, som bliver ramt af 450-timers-regelen, er samtidig langt højere end andelen af mænd.
Marie Dissing Sandahl
Langt færre kvinder end mænd får et job efter at være blevet berørt af 450-timers-regelen. Det viser et svar til Folketinget fra beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V).

Tal fra SFI viser nemlig, at selvom 70 procent af de, som påvirkes af 450-timers-regelen, er kvinder, så er andelen af beskæftigede langt mindre.

42 procent af de berørte mænd kommer i arbejde, viser tallene, mens kun 29 procent af de berørte kvinder kommer i beskæftigelse som konsekvens af at have mistet kontanthjælpen. Fordi langt størstedelen af de berørte personer er kvinder, bliver gennemsnittet lavere. 33 procent af alle, som er berørt af 450-timers-regelen, kom i beskæftigelse, skriver ministeren i svaret.

Spørgsmålene er affødt af regeringens lovforslag (L 156) om at ændre 450-timers-regelen til en 225-timers-regel skal 2. behandles den 3. maj og 3. behandles den 10. maj.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00