Fagforeninger har øje for civilsamfundets særlige udfordringer

I går startede fagforeningen DM valg til hovedbestyrelsen og de politiske sektorer i DM. For første gang kan man stemme på kandidater til DM Civilsamfund. Øvrige fagforeninger med mange ansatte i civilsamfundet kan sagtens se, at medarbejderne i sektoren rammes af særlige problematikker. De ser dog ikke alle sektoropdeling af medlemmer som bedste løsning.

 Kandidat til DM Civilsamfund, Ida Scheibye-Alsing er selv ansat og tillidsrepræsentant hos Børns Vilkår. Hun mener at viden og erfaring fra store organisationer som hendes egen kan bruges til at forbedre forholdene hos mindre organisationer i civilsamfundet.
 Kandidat til DM Civilsamfund, Ida Scheibye-Alsing er selv ansat og tillidsrepræsentant hos Børns Vilkår. Hun mener at viden og erfaring fra store organisationer som hendes egen kan bruges til at forbedre forholdene hos mindre organisationer i civilsamfundet.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Rutinefyringer. Umiddelbart et ret uhyrligt fænomen. Ikke desto mindre stammer det fra virkeligheden på en arbejdsplads, som Ida Scheibye-Alsing, kandidat til DMs kommende Civilsamfundssektor kender til. Hun forklarer, at fænomenet dækker over rutinemæssige varslinger til en gruppe medarbejdere om, at deres stillinger udløber. Nogle gange har man held til at skaffe økonomiske ressourcer til at fastholde nogle, indimellem alle de varslede medarbejdere, andre gange ikke.

Det er et eksempel, som Ida Scheibye-Alsing betegner som grelt, men desværre karakteristisk blandt særlige udfordringer på arbejdspladser i civilsamfundet. Og fordi udfordringerne netop er særlige på de arbejdspladser, der med Ida Sheibye-Alsings ord, er en hybrid mellem det offentlige og det private, får DM’s medlemmer, der er ansatte i civilsamfundet, som tidligere omtalt i Altinget, deres egen sektor. Ida Sheibye-Alsing er selv ansat og tillidsrepræsentant i Børns Vilkår og har siden 2018 været med i DM medlemsnetværket Bango (Bedre arbejdsmiljø i NGOer).

Derfor er hun også bekendt med den økonomiske virkelighed, hvor organisationer konstant er på jagt efter nye bevillinger, og hvor flest mulige penge skal gå til det gode formål, som alle brænder for. Og ikke mindst de konsekvenser, som den virkelighed har:

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00