Civilsamfund bliver en selvstændig sektor i fagforening

Akademikere i civilsamfundet får sin egen selvstændige sektor i fagforeningen DM. Det skal give bedre sammenhæng for medlemmerne og gøre det lettere at overføre gode forhold fra velorganiserede foreninger til de mindre velorganiserede.

DM afholder åbne møder, der skal munde ud i et katalog over ideer, bestyrelsen for den kommende civilsamfundssektor kan arbejde videre med. 
DM afholder åbne møder, der skal munde ud i et katalog over ideer, bestyrelsen for den kommende civilsamfundssektor kan arbejde videre med. Foto: Colourbox
Carsten Terp Beck-Nilsson

De mange akademikere i landets civilsamfundsorganisationer får fremover en mere fremhævet position i fagforeningen DM. Fra nytår snitter fagforeningen sin organisering af privatansatte ud i tre sektorer: privat, civilsamfund og kultur. Og det skal give en bedre interessevaretagelse for de ansatte i civilsamfundet, fortæller formand for DM Privat Julia Hunt.

”For det første kommer sektoren til at have sin egen selvstændige bestyrelse med selvstændige budgetter. Det giver mulighed for at lave fortalervirksomhed, arrangementer og værktøjer til et mere specifikt segment,” siger hun og fortsætter:

”For det andet hæver det jo opmærksomheden, når civilsamfundet får sin egen plads i den demokratiske repræsentative struktur i DM.”

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024