Finansministeriet: Energiaftale giver flere job

JOB: Energiaftalen vil skabe op mod 8000 job, selv når afgifterne er medregnet. Efter 2020 forventes dog en negativ beskæftigelseseffekt. Det viser notat udarbejdet af Finansministeriet.
Morten Øyen
Foto:
Energiaftalens mange investeringer vil smitte af på beskæftigelsen. Og selvom nye afgifter trækker den anden vej, så vil energiaftalen give et beskæftigelsesløft. Det viser et notat udarbejdet af Finansministeriet til politikerne under forhandlingerne og inden den færdige energiaftale.

Notatet er dog interessant, da der tidligere har været forskellige bud på effekterne af en energiaftale, som alle har haft svagheder i forhold til den samlede effekt af energiaftalen - altså, når også den negative effekt på job fra de nye afgifter skulle medregnes, og ikke kun investeringerne i energiaftalen.

Finansministeriet har foretaget beregningerne på makromodellen ADAM, og de viser, at beskæftigelsen allerede vil stige fra 2012 med de investeringer, der er lagt op til i regeringens Vores Energi.

I 2013 vil investeringerne give 4000 ekstra job, og virkningen på beskæftigelsen af energiaftalen skønnes at stige med 6-8000 personer i perioden 2015-2018. Den store stigning i job efter 2015 hænger sammen med udbygningen af de to havvindmølleparker ved Kriegers Flak og Horns Rev III.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00