Gymnasielærerne: Hold fingrene fra aftaleretten

INTERVIEW: Man styrker ikke undervisningskvaliteten på landets gymnasier ved at skrotte lærernes aftaleret. Det fastslår Gorm Leschly, formand for Gymnasieskolernes Lærerforening, få måneder inden overenskomstforhandlingerne på området bliver skudt i gang.
Per Bang Thomsen

Vi har i dag en overenskomst, hvor man aftaler lærernes rammer centralt og ude på de enkelte skoler. Vi kan ikke acceptere, at vi skal opgive vores ret til at aftale det. Det er ikke ligeværdigt at have den situation.

Gorm Leschly
Formand for Gymnasieskolernes Lærerforening

Ingen skal pille ved gymnasielærernes ret til selv at aftale rammerne for undervisningen på de enkelte gymnasier.

Det er den utvetydige melding fra Gorm Leschly, formand for Gymnasieskolernes Lærerforening (GL), som i disse dage fører taktstokken på gymnasielærernes årlige repræsentantskabsmøde.

Et af hovedtemaerne er lærernes kommende overenskomst - den såkaldte OK13 - som skal forhandles på plads i løbet af næste forår. Står det til regeringen, skal lærerne fremover undervise mere, end de gør i dag, og det kan kun ske ved, at de enkelte gymnasierektorer får mere frihed til selv at tilrettelægge lærernes arbejdstid. Derfor ser finansminister Bjarne Corydon (S) og børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) gerne, at de nuværende overenskomster bliver ændret.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00