LA i tvetydig støtte til ændring af deltidslovgivning

STØTTEPARTI: Liberal Alliance støtter en ændring af deltidsloven, der skal give flere rettigheder til deltidsansatte, som ikke er omfattet af en overenskomst. Det var dog også med visse forbehold fra Joachim B. Olsens side.

Mads Gluud Jørgensen

Der blev tirsdag fremsat et lovforslag i Folketingssalen vedrørende rettigheder for deltidsansatte, der ikke er tilmeldt en overenskomst. Det var Liberal Alliance ret så overraskende for. Lovforslaget kommer efter, at EU har lavet en henvendelse vedrørende Danmarks implementering af EU’s deltidsdirektiv. Henvendelsen kommer af en konkret sag, hvor ansatte i undervisningssektoren i kommunerne, med under otte timer ugentligt, havde dårligere vilkår end fuldtidsansatte.

Den nye lov vil derfor gøre op med dette, så Danmark er i tråd med direktivet. Grundlaget bag lovgivningen er overenskomster fra arbejdsmarkedets parter, hvilket gør lovforslaget lidt atypisk i dansk lovgivning, ifølge flere partier heriblandt Enhedslisten og Konservative.

Selvom lovforslaget ikke umiddelbart er i tråd med Liberal Alliances politik, så var Joachim B. Olsen (LA) imidlertid for lovforslaget, men havde mange “farveovervejelser" vedrørende lovforslaget.

“En gang imellem bliver man præsenteret for et lovforslag, hvor man synes, der er gode argumenter for et nej – for at stemme gult – eller for at stemme ja. Det her lovforslag er sådan et. Vi synes, det er forkert, at mennesker, der ikke er dækket af en overenskomst, kan få trukket en overenskomst ned over hovedet. Det er tilfældet her,” sagde Joachim B. Olsen. Han syntes dog stadig, at argumenterne var bedre for et ja.

“Vi synes omvendt principielt, det er forkert, at EU skal blande sig i danske ansattes rettigheder. Så skal man jo stemme gult, men det er en lidt tøset holdning. Vi ligger nok til at stemme ja, men det er ikke et rungende ja,” lød det fra Joachim B. Olsen.

Lovforslaget skal nu til udvalgsbehandling i Beskæftigelsesudvalget.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Joachim B. Olsen

Politisk kommentator, B.T.
studier i historie (Uni. of Idaho 2002)

0:000:00