Om  
Lizette Risgaard

Lizette Risgaard trækker sig som FH-formand

Lizette Risgaard er færdig som formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation. Flere fagforbund har i løbet af weekenden trukket støtten til hende, mens en ekstern advokatundersøgelse om krænkende og upassende adfærd står på. 

FH's formand, Lizette Risgaard, skriver i et Facebook-opslag, at hun trækker sig som formand. 
FH's formand, Lizette Risgaard, skriver i et Facebook-opslag, at hun trækker sig som formand. Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix
Sebastian Vidkjær Stone

Lizette Risgaard drager konsekvensen af de seneste dages historier om upassende adfærd og trækker sig som formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH). 

Det sker på bagkant af et langt krisemøde i FH om sagen lørdag aften, og at flere fagforbund i løbet af weekenden har trukket deres støtte til formanden

Det skriver hun i et opslag på Facebook

"For mig har det altid været afgørende, at fagbevægelsen og vores kamp står forrest. Men nu kan jeg konstatere, at de oplysninger, som bliver spredt fra flere sider, står i vejen for den kamp," lyder det Lizette Risgaard, som fortsætter: 

"Derfor har jeg besluttet at trække mig som formand for FH. Det har været én af de sværeste beslutninger i mit liv."

Søndag morgen blev FH's forretningsudvalg kaldt sammen til et ekstraordinært møde, hvor udvalget blev orienteret om Lizette Risgaards beslutning om at træde tilbage.  

En beslutning, som 3F's forbundsformand, Henning Overgaard, i en kortfattet pressemeddelelse kalder for den "rigtige". 

Bredside mod fagbevægelsen

I Facebook-opslaget retter Lizette Risgaard også en bredside af selvsamme forretningsudvalg, som fredag morgen besluttede at iværksætte en ekstern advokatundersøgelse

"Aftaler er jo som regel noget, vi sætter højt i fagbevægelsen. Men allerede fredag eftermiddag stod det klart, at hverken aftaler eller fortrolighed betyder det samme for alle. Det er jeg utrolig skuffet over."

Læs også

Aftalen om en undersøgelse fik FH-formanden til at gå på selvvalgt orlov, mens man i fagbevægelsen afventede resultatet af undersøgelsen.

Karakteren og omfanget af sagen om Lizette Risgaards adfærd ledte til, at en række fagforbund i løbet af weekenden trak deres støtte til formanden.   

Kritik af manglende nuancer 

Lizette Risgaard retter samtidig også skytset mod medierne og giver udtryk for, at hun ikke kan genkende mange af de historier, som har floreret siden torsdag aften: 

"Jeg synes, jeg har skulle lægge øre til meget de seneste døgn - også meget, som jeg mener ikke er rigtigt," skriver hun og overlader oprulningen af beskyldningerne om krænkende og upassende adfærd i hænderne på advokatundersøgelsen, som advokatfirmaet Kromann Reumert forestår. 

"Og så blot stilfærdigt minde om, at ikke alle nuancer eller politiske motiver kommer frem, når sager som dét, der er foregået her, sendes igennem mediemøllen. Jeg mener jeg særligt journalister og medier bør tænker over." 

Læs også

 

 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lizette Risgaard

Fhv. formand, Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH)
kontorfunktionær (Handelsskole), lederuddannelse, MPA

0:000:00