Medlemsboom i gul fagforening: Nu er Det Faglige Hus større end Krifa

MEDLEMSKAMP: Med over 12.000 nye medlemmer blev 2017 rekordår for Det Faglige Hus. Landsformand varsler tiltag, der vil sende rystelser gennem den etablerede fagbevægelse. Krifa mister 2.000 medlemmer - og dermed førerpositionen blandt de gule fagforeninger.

Landsformand for Det Faglige Hus, Johnny Nim, varsler nye tiltag i 2018, som vil sende rystelser gennem den etablerede fagbevægelse.
Landsformand for Det Faglige Hus, Johnny Nim, varsler nye tiltag i 2018, som vil sende rystelser gennem den etablerede fagbevægelse.Foto: Det Faglige Hus
Søren Elkrog Friis

2017 har været et godt år for Det Faglige Hus. Med 12.604 nye medlemmer har fagforeningen haft den største medlemsfremgang nogensinde.

Den markante medlemsvækst betyder samtidig, at Det Faglige Hus nu har overhalet Krifa som den største blandt de såkaldt gule fagforeninger.

Det viser en opgørelse over medlemsudvikling blandt de lønmodtagerorganisationer, som står uden for hovedorganisationerne. Opgørelsen har Altinget foretaget på baggrund af data fra Danmarks Statistik.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00