Om  
Niels Christian Barkholt

Næstformand i Socialrådgiverforeningen stiller op til Folketinget

Næstformand i Dansk Socialrådgiverforening Niels Christian Barkholt stiller op for SF til det kommende folketingsvalg. Kandidaturet betyder, at han ikke genopstiller til posten som næstformand. 

Katrine Skov Sørensen

Fra talerstolen på SF's landsmøde meddelte Niels Christian Barkholt, at han ønsker at stille op for SF til det kommende folketingsvalg.

Det skriver SF i en pressemeddelese. 

Niels Christian Barkholt har de seneste seks år været næstformand i Dansk Socialrådgiverforening, og han har beskæftiget sig med socialt arbejde i mere end 20 år. Den viden vil han tage med ind i sit politiske virke. 

"Danmark har brug for en socialpolitisk vision. Jeg har gennem de sidste 20 år set, hvordan både fattigdommen og uligheden i vort samfund er steget. Det er ikke bare skadeligt for de børn og voksne, der lever på et økonomisk lavblus. Det er også et samfundsproblem på længere sigt," siger Niels Christian Barkholt i pressemeddelsen.

Kandidaturet betyder, at Niels Christian Barkholt ikke genopstiller til posten som næstformand i Dansk Socialrådgiverforening. Men han vil fortsætte sit socialpolitiske arbejde. 

"Jeg stiller mig til rådighed for SF, ikke fordi jeg er færdig med den dagsorden, jeg har kæmpet for i DS. Tværtimod. Det er den samme dagsorden bare i en anden skala," siger han i pressemeddelelsen

Niels Christian Barkholt er uddannet socialrådgiver og har desuden en kandidat i sociologi fra Aalborg Universitet i 2007 med speciale i udsatte børn og unge. Han blev valgt som næstformand i Dansk Socialrådgiverforening i 2012 og blev genvalgt i 2014 og 2016. 

Han stiller op Frederiksberg/Hovedstaden. Her stiller Pia Olsen Dyhr også op, og hun var den eneste SF'er i denne kreds, der blev valgt ind i Folketinget ved sidste valg. Özlem Cekic opstillede ligeledes i Hovedstaden, men hun kom ikke ind.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Niels Christian Barkholt

Direktør, Social Talks, fhv. formand, LOKK (Landsorganisation af kvinders krisecentre), fhv. næstformand, Dansk Socialrådgiverforening
cand.scient.soc. (Aalborg Uni. 2007)

0:000:00