Neergaard planlægger ikke at diskutere familiepolitik

SPØRGETID: Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) forklarede under spørgetiden, at regeringen ikke har planer om at sætte familiepolitiske dagsordener under trepartsforhandlingerne. 

Martin Lorentsen

19. oktober 2015 udtalte beskæftigelsesministeren i Berlingske, at børnefamilier ikke skal arbejde mindre. Udtalelsen har siden skabt en del debat, og onsdag 4. november 2015 blev det igen diskuteret i Folketingssalen.

Dagens sidste spørgsmål blev stillet af Julie Skovsby (S). Hun spurgte Jørn Neergaard Larsen om, hvilke familiepolitiske dagsordener, regeringen vil tage med til trepartsforhandlingerne.

Her svarede beskæftigelsesministeren, at det ikke lå i regeringens planer at diskutere familiepolitik under trepartsforhandlingerne.

“De dagsordener, der bliver sat i forhold til trepartsforhandlingerne, er nogle grundlæggende arbejdsmarkedspolitiske dagsordener, der kan have meget positive effekter for grundlaget for, at man kan leve og udvikle det gode familieliv.”

“Men vi har ikke nogle planer om at sætte specifikke familiepolitiske dagsordener under trepartsforhandlingerne,” sagde Jørn Neergaard Larsen.

Beskæftigelsesministeren understregede dog, at regeringens målsætning er, at danske børnefamilier får det optimale grundlag til at træffe de valg, de ønsker.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Julie Skovsby

Fhv. MF (S)
cand.scient.pol. (SDU 2012)

Jørn Neergaard Larsen

Formand for Metroselskabet, fhv. beskæftigelsesminister (V), fhv. adm. direktør, Dansk Arbejdsgiverforening
cand.jur. (Københavns Uni. 1975)

0:000:00