Neergaard skærper måltal for ulykker i byggeriet

ARBEJDSMILJØ: Målsætningen om at reducere alvorlige arbejdsulykker med 25 procent inden 2020 bør være større på byggeriets område, siger beskæftigelsesministeren. Men det skal ske inden for rammerne af forårets politiske aftale.

Jørn Neergaard Larsen (V) skærpede på et samråd i tirsdags ambitionerne for bedre sikkerhed i byggebranchen. 
Jørn Neergaard Larsen (V) skærpede på et samråd i tirsdags ambitionerne for bedre sikkerhed i byggebranchen. Foto: Toke Kristiansen/Altinget
Søren Elkrog Friis

Vi ved, at det er en barsk branche, men at der stadig i 2015 forekommer så mange alvorlige arbejdsulykker, som man kunne have planlagt sig ud af, det er simpelt hen ikke acceptabelt.

Christian Juhl
Beskæftigelsesordfører (EL)

Antallet af alvorlige arbejdsulykker i byggeriet skal reduceres med mere end de 25 procent inden 2020, som den overordnede politiske målsætning for et mere sikkert arbejdsmiljø lyder.

Det slog beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) fast på et samråd i Folketingets Beskæftigelsesudvalg i tirsdags.

"Det viser sig desværre, at der er en særlig gruppe af virksomheder, som både har problemer i forhold til lovlighed af deres tilstedeværelse og med sikkerheden på de arbejdspladser, de opererer på. Det er selvfølgelig helt uacceptabelt, og det skal der i særlig grad sættes ind over for," siger ministeren og uddyber:

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00