Ny kontrolindsats i Københavns Kommune skal sikre ordentlige arbejdsforhold hos udenlandske leverandører

Københavns Kommune vil fremover tage til udlandet med en ny kontrolenhed for at tjekke, om leverandører overholder krav om arbejdsmiljø og arbejdstageres rettigheder. Det “flytter meget, men løser ikke alle udfordringer,” siger R og S.

En ny udvidelse af Københavns Kommunes CSR-bilag betyder, at man nu vil lave kontroller hos leverandører i udlandet.
En ny udvidelse af Københavns Kommunes CSR-bilag betyder, at man nu vil lave kontroller hos leverandører i udlandet.Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Marie Møller Munksgaard

Når udenlandske leverandører laver aftaler om at bygge skoler, kulturhuse eller broer sammen med Københavns Kommune, kan det fremover medføre et visit fra kommunens nye kontrolenhed, der skal sikre, at produktionen foregår under ordentlige vilkår.

Det er resultatet af en ny udvidelse af Københavns Kommunes CSR-bilag, der stiller en række krav, som skal sørge for, at kommunen eksempelvis ikke anvender leverandører, hvor der er børnearbejde, underbetalt arbejdskraft eller et farligt arbejdsmiljø.

Ifølge Sophie Hæstorp Andersen (S), der er overborgmester i Københavns Kommune, skal den nye kontrolindsats sikre, at leverandører lever op til “grundlæggende menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder”.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00