Nyt panel stiller skarpt på arbejdsmarkedet i en digital tidsalder

NYT DEBATPANEL: Digitalisering, deleøkonomi og en voksende freelance-generation slører langsomt men sikkert skellet mellem arbejdsgivere og lønmodtagere, som vi kender det. Så hvad nu? Altinget har samlet et panel, der ser nærmere på sagen.

De digitale landvindinger sætter sig også spor på arbejdsmarkedet, og de rykker ved vores traditionelle opfattelse af forholdet mellem arbejdsgiver og lønmodtager, når man bare kan arbejde for en app.
De digitale landvindinger sætter sig også spor på arbejdsmarkedet, og de rykker ved vores traditionelle opfattelse af forholdet mellem arbejdsgiver og lønmodtager, når man bare kan arbejde for en app.Foto: Colourbox
Line Jenvall

Det er næppe gået manges næse forbi, at der er røre i vandene på det danske arbejdsmarked.

Deleøkonomi og freelance-ordninger bliver hjulpet godt på vej af digitaliseringens mange muligheder, og de digitale solo-ryttere strømmer frem. Taxa-app'en Uber og overnatningstjenesten AirBNB er blot et par blandt flere og flere platforme.

Men trods de mange beskæftigelsesmæssige potentialer i den digitale udvikling, stiller den arbejdsmarkedets parter i en svær situation. Freelance-generationen rykker ved fundamentet for det danske arbejdsmarked, når de traditionelle skel mellem lønmodtagere og arbejdsgivere bliver visket ud og forsvinder.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00