Portræt af HK's første kvindelige formand: "Det værste, man kan være i Danmark, er jo sippet"

Hun dejsede om i en bus, fordi hun engang var så stresset, at hun glemte, hvordan man trak vejret. Hun har ejet et brunt værtshus, og hun har givet en nærgående stamgæst en flad. Nu ankommer hun til forhandlinger i rød Tesla med eget navn på nummerpladen. Mød Anja C. Jensen.

Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Katrine Falk Lønstrup

Egentlig havde hun bestilt Teslaen i sort. Sådan lidt som et kompromis mellem at købe en rød Tesla og lade helt være. Eller mellem den hun er, og sådan som andre kunne opfatte hende. Men da hun ringede til sin lillebror og fortalte om den sorte Tesla, syntes han godt nok, det var meget ulig hende at lægge en dæmper på sig selv på den måde. Det var det måske nok. Eller det var det.  

Så hun ringede til Tesla og ændrede bestillingen til rød. Og så fik hun også lige skrevet ANJA på nummerpladen. Ingen kompromiser og ingen undskyldninger.

Anja Camilla Jensen var næstformand i HK Privat, og hun vidste godt, at der nok skulle være nogen, der ville mene, det er et dårligt signal at sende. At det, som der vist også var en, der skrev på Facebook, er “en pamperbil, som hun kører rundt i for medlemmernes penge”. Og det er vigtigt for hende, at medlemmerne kan identificere sig med hende. At de ser hende som deres repræsentant.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00